EKİZ – EKMEKLİK BUĞDAY – TABAN ALANLAR İÇİN
Genel Özellikleri
Başak Özelliği
Beyaz, Kılçıklı
Bitki Boyu (cm)
80–100
Yatmaya Dayanıklılık
Dayanıklı
Dane Rengi
Kırmızı
Dane Verimi (kg/da)
400–900
Gelişme Tabiatı
Alternatif (Yazlık-Kışlık)
Kurağa Dayanıklılık
Hassas
Soğuğa Dayanıklılık
Yetiştirme Teknikleri
Ekim Zaman
: 1–15 Ekim arası
Tohum Miktarı
20 kg/da
Taban Gübresi
9–10 kg/da saf fosfor; 3–4 kg/da saf azot
Üst Gübre (sulama 2 kere)
8–9 kg/da saf azot
Üst Gübre (sulama 3 kere)
10–11 kg/da saf azot
Teknolojik Özellikleri
Protein Oranı (%)
13,3
Bin Dane Ağırlığı (g)
36,4
Hektolitre Ağırlığı (kg)
78,2
SDS-mini (ml)
40,4
Yumuşama Değeri
150
Enerji Değeri
115
Absorbsiyon Değeri (%)
66,4
Kullanım Alanı
Un Yapımı
Hastalıklara Dayanıklılık: Sarı pasa Orta Dayanıklı
Yetiştirilebilecek Bölgeler: Orta Anadolu ve Geçit Bölgeleri