Yükleniyor...
Ekiz Ekmeklik Buğday 1
Ekiz Ekmeklik Buğday 1

Ekiz Ekmeklik Buğday

EKİZ – EKMEKLİK BUĞDAY – TABAN ALANLAR İÇİN

 

Genel Özellikleri

Başak Özelliği

Beyaz, Kılçıklı

 

Bitki Boyu (cm)

80–100

Yatmaya Dayanıklılık

Dayanıklı

Dane Rengi

Kırmızı

Dane Verimi (kg/da)

400–900

Gelişme Tabiatı

Alternatif (Yazlık-Kışlık)

Kurağa Dayanıklılık

Hassas

Soğuğa Dayanıklılık

Dayanıklı

 

Yetiştirme Teknikleri

Ekim Zaman

: 1–15 Ekim arası

 

Tohum Miktarı

20 kg/da

Taban Gübresi

9–10 kg/da saf fosfor; 3–4 kg/da saf azot

Üst Gübre (sulama 2 kere)

8–9 kg/da saf azot

Üst Gübre (sulama 3 kere)

10–11 kg/da saf azot

 

Teknolojik Özellikleri

Protein Oranı (%)

13,3

 

Bin Dane Ağırlığı (g)

36,4

Hektolitre Ağırlığı (kg)

78,2

SDS-mini (ml)

40,4

Yumuşama Değeri

150

Enerji Değeri

115

Absorbsiyon Değeri (%)

66,4

Kullanım Alanı

Un Yapımı

 

Hastalıklara Dayanıklılık: Sarı pasa Orta Dayanıklı

 

Yetiştirilebilecek Bölgeler: Orta Anadolu ve Geçit Bölgeleri

Benzer Ürünler

Tigem
Abalıoğlu
Gübretaş
igsaş
Toros Tarım